İşte BütçeEğitim

Ücretsiz Ofis Programları

Ücretsiz ofis programları listemizde popüler microsoft office programları için ücretsiz alternatifleri derledik. İş hayatında ve eğitim döneminde çok ihtiyaç duyulan ofis programları, her zaman bütçemize uygun olmayabiliyor. Akıllı Bütçe olarak elbette bu soruna da el attık! Kolayca kullanabileceğiniz ücretsiz word, ücretsiz excel ya da ücretsiz powerpoint versiyonlarını bir araya getirdik.

Üstelik bu ücretsiz ofis programları, microsoft office ile tam uyumlu çalışıyor. Yani dosyalarınızı alıştığınız microsoft word, excel ya da powerpoint programları ile açabilirsiniz. En önemlisi bu programlar orijinal!

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

1. Microsoft Office Online

ücretsiz-ofis-programları-office-online
Ücretsiz Word, Excel ya da Powerpoint arayanlara Microsoft’un bir çözümü var.

En iyi ücretsiz office programları alternatiflerinin başında elbette ki kendi üreticisi Microsoft’un versiyonu geliyor. Microsoft Office’in daha basitleştirilmiş özelliklerinin olduğu, sadece internet üzerinden kullanabileceğiniz ücretsiz versiyonu olduğunu biliyor muydunuz? Office.com‘a gidip bir microsoft hesabı oluşturarak kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz word, ücretsiz excel, ücretsiz powerpoint versiyonlarının yer aldığı bu platform elbette sadece temel özellikleri barındırıyor. Yine de dosyalarınızı düzenleyebilir, kaydedebilir, mail olarak paylaşabilir, çıkış alabilirsiniz. Üstelik online olduğu için tablet, telefon ve bilgisayar gibi farklı cihazlardan da ulaşmak mümkün.

2. Google Drive-online ücretsiz ofis programları

bilgisayarda çalışan kadın
Google Drive iyi bir ücretsiz ofis programı

Google da ücretsiz ofis programları geliştiren büyük teknoloji firmalarından biri. Eğer bir Gmail hesabınız varsa, Google Drive‘a giderek yeni dosyalar oluşturabilirsiniz. Peki bu sitede neler var?

  • Ücretsiz word alternatifi Google Dokümanlar (İngilizce kullananlar için google Docs)
  • Ücretsiz excel alternatifi Google Tablolar (İngilizce kullananlar için Google Sheets)
  • Ücretsiz powerpoint alternatifi Google Slaytlar (İngilizce kullananlar için Google Slides)
  • Ücretsiz form programı Google Formlar (İngilizce kullananlar için Google Forms)



3. Libre Office / Open Office

libre ofis ikonları
Görsel kaynağı: Libreoffice.org

Eğer bilgisayarınıza kurabileceğiniz ücretsiz ofis programları arıyorsanız, Libre Office tam size göre. Libre Office aslında açık kaynak kodlu Open Office platformu üzerinde çalışıyor. Open Office ve Libre Office birbirine çok benzer iki yazılım. Aynı altyapıyı kullandıkları için ortak değerlendirdik. Kullanabileceğiniz ücretsiz word, ücretsiz excel ve ücretsiz powerpoint alternatifleriyle istediğiniz dokumanı düzenleyebilirsiniz. Elbette eksi yönleri de var. Google Drive ve Microsoft 365 Online gibi internet üzerinden çoklu çalışmaya pek uygun olmaması biraz puan kırmamıza neden oldu.

Open Office indirmek isterseniz de buradan inceleyebilirsiniz.

4. Free Office

freeoffice web sitesi görseli
görsel kaynağı: Freeoffice

FreeOffice 1987’den beri ofis programları üreten SoftMaker’ın ürünü. Aslında ücretli olan yazılım ev kullanıcıları için ücretsiz sunuluyor. Aynı zamanda arayüz olarak Microsoft Office’e en çok benzeyen ücretsiz ofis programı. Alıştığınız birçok word, excel ve powerpoint özelliğini barındıran program ücretsiz bir android versiyonuna da sahip.

Bu linkten indirebilirsiniz.

5. Only Office

only office web site görseli
görsel kaynağı: onlyoffice.com

Son alternatifimiz Only Office. Ücretsiz ofis programları listemizin en dolu özelliklere sahip alternatifi olan Only Office, ücretsiz word, excel ya da powerpoint arayanlar için iyi bir alternatif. Üstelik farklı kullanıcılarla eş zamanlı döküman düzenlemek mümkün.

Bu linkten indirebilirsiniz.

Ücretsiz ofis programları yazımızı paylaşmayı unutmayın.

Başa dön tuşu