reklam
TasarrufÖne Çıkanlar

Evde Para Biriktirme Yöntemleri – Nasıl Para Biriktirilir?

Evde para biriktirme yöntemleri deyince gözünüz korkmasın. Para biriktirmek zor ve zahmetli bir uğraş gibi görünebilir. Ama bu eğlenceli para biriktirme taktikleri ile birikim yapmak sandığınızdan daha kolay. için mutlaka çok büyük paralar gerekiyor diye düşünüyoruz. Üstelik bunun için büyük paralar da gerekmiyor. Hadi bu eğlenceli para biriktirme yöntemleri nelermiş bakalım:

Bu yazılarımıza da göz atmayı unutmayın:

Evde Para Biriktirme Yöntemleri

İlk olarak, birikim yapmak için her zaman büyük bütçeler ayırmamıza gerek yok. Bu liste ile küçük ama etkili para biriktirme yolları keşfedebilirsiniz. Tek yapmanız gereken paranızı biriktirebilecek bir kavanoz edinmek ve aşağıda size uyan bir para biriktirme yolu seçmek.

reklam

1. Yöntem: 5 Liralar Kumbaraya

Evde-Para-Biriktirme-Yontemleri-5-liralar-kumbaraya
Evde para biriktirme yöntemleri ile küçük miktarlarla para biriktirmeyi deneyebilirsiniz.

Birikim yapmak isteyenler için evde para biriktirme yöntemleri listemizin ilk sırasında oldukça basit bir yöntem var. Aslında yapmanız gereken şey basit. Elinize geçen tüm 5 liraları harcamadan kumbaraya atmak:) Bu basit yöntem, para biriktirme taktikleri arasında epey etkili olabilir. “Ne var canım bunda” demeyin. Ay sonuna doğru oldukça zorlayıcı olabilir.

2. Yöntem: Sipariş Birikimi

siparişleri-biriktir
Dışardan sipariş yerine, evde yapıp o miktarla para biriktirmek iyi bir fikir olabilir.

Çok sık yemek ve kahve siparişi veriyor musunuz? Evde para biriktirme yöntemleri listemizin bu maddesi size göre. Bundan sonra sipariş vermeden önce iki kere düşünün. Belki de yemeği evde hazırlayabilirsiniz. Ya da kahveyi evde yapabilirsiniz. Şu andan itibaren evde yaptığınız her kahve ve yemek için kumbaraya o yemeği dışarda yeseydiniz harcayacağınız miktar kadar para atın. Sonuçta o para harcanacaktı değil mi?

3. Yöntem: Birikim Tombalası

tombala-ile-birikim-yapmak
Biriktiren tombala, evde para biriktirme yöntemleri arasında eğlenceli bir alternatif.

Listemizin bu maddesinde eğlenceli bir oyun var. Özellikle kalabalık bir evdeyseniz bu epey eğlenceli bir oyuna dönüşebilir. Evdeki herkese bir tombala kartı dağıtın. Haftada bir akşam sırayla çekiliş yapın. Herkes kartında bir numara kapatana kadar çekmeye devam edin. Herkesin kartında 1 numara çıktıysa, herkes o numara kadar kumbaraya para atsın.

4. Yöntem: 9 Haftada Para Biriktirme Oyunu

9-haftada-para-biriktirmek

Bu haftadan itibaren 9 hafta kumbaraya para atın. Ama bunu bir oyuna çevirerek. Bu hafta 1 lira atın. Sonraki hafta 2 katını, yani 2 lira. Sonra yine 2 katını… 9. Hafta 256 TL attığınızda kumbaranızda tam 511 TL birikmiş olacak. Bu şekilde yılda yaklaşık 2500 TL birikim yapmak mümkün.

5. Yöntem: Para Biriktiren Zarlar

zar-oyunu-ile-para-biriktirmek

Evde para biriktirme yöntemleri arasında en eğlenceli bulduğumuz yöntem bu. Haftada bir kez oynanan bu oyunda evdeki herkes 2 zar atıyor. Gelen sayı ne ise onun 5 katı parayı da kumbaraya! (Kaç katı para atacağınızı bütçenize göre artırıp azaltabilirsiniz:)

reklam

6. Yöntem: Kötü Alışkanlıklara Para Kesin

Evde-Para-Biriktirme-Yontemleri-tatlılar

Hepimizin bazı zararlı alışkanlıkları var. Bunların sağlığa zararlı oğlduğunu hatırlatalım. Ama bu alışkanlıkları ısrarla sürdürenler için her tekrarladıklarında kumbaraya belirledikleri bir miktar para atmalarını da önerelim. Zararlı alışkanlıkların neler olduğunu düşünün. Geç kalkmak da, abur cubur yemek de bunlar arasında sayılabilir.

Siz yine de bu alışkanlıklardan kurtulmaya bakın. Unutmayın, sigara ve alkol sağlığınıza zararlıdır.

7. Yöntem: Günde 1 Lira Yöntemi

Evde-Para-Biriktirme-Yontemleri-gunde-1-tl

Evde para biriktirme yöntemleri istemizin belki de en kolay para biriktirme fikri bu maddede. Günde sadece 1 lirayı kumbaranıza atın. Bu ufak görünen miktar yılda 365 TL olarak size dönecek. Küçümsemeyin, bir ihtiyacınız için faydası olabilir. Eğer 1 TL az göründüyse, miktarı bütçenize göre artırabilirsiniz. Önemli olan her gün aynı miktarı istikrarlı bir şekilde biriktirmek.

8. Yöntem: 52 Haftada Para Biriktirme Hedefi

52-haftada-birikim-yapmak

Bu yöntem aslında listemizdeki 4. taktikle benzer. Bir yıl tam 52 hafta. Bu haftadan itibaren 52 hafta boyunca kumbaranıza para atmaya başlayın. Her hafta, kaçıncı haftadaysanız o kadar para atmanız yeterli. Yani 1. hafta 1 TL, 52. hafta 52 TL gibi… Takip etmek zor geliyorsa, bir kağıda çizelge yapabilirsiniz.

bu yazımız ilginizi çekebilir: 52 haftalık para biriktirme programı ile nasıl 10.000 TL biriktirilir?

Reklam

9. Yöntem: Para Biriktiren Zarflar

Evde-Para-Biriktirme-Yontemleri-biriktiren-zarflar

Her hafta evdekilere birer zarf dağıtın. Zarfların içine de bir miktar yazın. Zarfı alan kimseye söylemeden içinde yazan miktar kadar parayı zarfa koysun ve kumbaraya atsın.

10. Yöntem: Birikim Havası

Evde-Para-Biriktirme-Yontemleri-hava-durumu

Birikim yapmak için eğlenceli bir yöntem daha. Kendinize birikim için bir gün belirleyin. Mesela cumartesi. Her cumartesi hava durumu kaç dereceyi gösteriyorsa, o sayıyı 100’den çıkarın. Sonuç, kumbaraya atmanız gereken miktarı gösteriyor:) Mesela bugün hava 20 derece ise, 100-20=80 TL kumbaraya!

Evde Para Biriktirme Yöntemleri Nasıl Uygulanır?

Listemizde gördüğünüz para biriktirme taktikleri oldukça küçük meblağlar ile uygulanabilir. Önemli olan bütçenizi zorlamadan, istikrarlı bir şekilde birikim yapmak. Listedeki tüm maddeleri uygulamak zorunda değilsiniz. ama size uygun gelen maddeleri aynı anda uygulayabilirsiniz. Tabii Bütçeniz de buna izin veriyor ise. Unutmayın, herkesin bütçesi ve öncelikleri farklı. Yani kendinizi zorlamayın. Yapabileceğiniz taktikleri, bütçenize uygun bir şekilde deneyin.

Miktarları bütçenize göre azaltıp artırabilirsiniz. Burada önemli olan birikimi ailece eğlenceli bir hale getirmek.

Evde Para Biriktirme Yöntemleri İle Birikim Yaptık. Peki Paramı Nasıl Değerlendirebilirim?

birikimlerimi-nasil-degerlendirebilirim

bu yazımız da ilginizi çekebilir: Bütçe Planlama Uygulamaları

reklam

Evde para biriktirme yöntemleriyle birikim yapmak güzel. Peki “birikimlerimi nasıl değerlendirebilirim?” diyorsunuz değil mi? Bu tamamen size kalmış. Belki ihtiyacınız olan bir harcamanız için değerlendirmek istersiniz. Belki ileriye dönük bir hesapta değerlendirirsiniz. Ya da tatile çıkarsınız. Bu tamamen size kalmış. Sadece şunu unutmayın, biriktirdiğiniz paraların orta ve uzun vadede enflasyon karşısında erimemesi için neler yapmanız gerektiğini bankanızla konuşarak öğrenebilirsiniz.

Evde para biriktirme yöntemleri ile ilgili yazımızı sevdiyseniz paylaşmayı unutmayın. Önerilerinizi instagram’dan paylaşabilirsiniz.

reklam
Başa dön tuşu