Kendini Geliştirmek İsteyenler İçin: Online Eğitim Sunan 10 Platform
Online eğitim platformları, kendini geliştirmek isteyenler için artık büyük kolaylık. Online kurslar sayesinde artık ömür boyu eğitime devam edebilirsiniz. Kariyerinizde ilerlemenizi sağlayacak becerilere mi ihtiyacınız var? Ya da belki yeni bir dil öğrenmek istiyorsunuz. Yeni bir beceri öğrenip alternatif bir kariyer ya da ek iş yapma niyetindesiniz? ya da sadece hobi olarak ilgilendiğiniz bir alanda kendinizi geliştirmek istiyorsunuz. O zaman online eğitim platformları listemize bir göz atın. Kendimizi geliştirmek için kurslar listemize başlayalım.
Bu yazı ücretli ya da ücretsiz tanıtım ve reklamlar içerebilir.
Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir:
1. UDEMY: Online Eğitim Denince Akla Gelen İlk Platform
Udemy, yazılımdan tasarıma, ev ekonomisinden yabancı dile, müzikten sağlıklı yaşama onlarca farklı konuda kurslar sunan bir platform. Ücretsiz kursların yanında ücretli kurslar da mevcut. Ücretli dememiz sizi korkutmasın. İndirim dönemlerinde çoğu kurs 30-40 TL aralığına iniyor. Udemy mesleğinde yetkin isimlerin kendi eğitimlerini oluşturduğu bir platform olduğu için satın almadan önce kursların içeriklerini iyi incelemenizde fayda var. Udemy’nin en büyük artısı diğer online eğitim platformlarıyla kıyaslayınca Türkçe içerik bakımından en zengin platform. Tüm içeriklere telefon, tablet ya da bilgisayardan erişebilirsiniz.
2. Linkedin Learning: Meslek Odaklı Online Kurs Platformu
Linkedin Learning daha çok iş dünyasına yönelik eğitimler sunuyor. Yazılım, Müzik ve Ses Tasarımı, Grafik Tasarım, İş Kurma, Zaman Yönetimi, Üretkenlik gibi konularda oldukça doyurucu içerikler sunuyor. Aylık makul bir üyelik ücretiyle tüm içerikleri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca belli konularda “Path” adını verdikleri çok yönlü derlenmiş kurslar sunuyor. Bu da bir konuya derinlemesine eğilmek isteyenler için oldukça faydalı. Örneğin “Front End Developer Path” içeriğinde programcılığa giriş, arayüz tasarımı, erişilebilirlik, html&css&javascript, kullanıcı etkileşimi” gibi ayrı ayrı kursların derlendiği bir mesleki eğitim kursu. İçeriklerin hepsi ingilizce (ingilizce altyazı seçeneği var), ama orta seviye bir ingilizce seviyesiyle gayet anlaşılıyor. Tüm içeriklere telefon, tablet ya da bilgisayardan erişebilirsiniz.
Bu yazı ve içerik ücretli ya da ücretsiz tanıtım ve reklamlar içerebilir.
3. CampusOnline-Üniversitelerden sertifikalı içerik sunan bir online eğitim kaynağı
Campus Online Türkiye’deki üniversitelerin sertifika programlarını bir araya toplayan başarılı bir online eğitim programı. Finans, Yazılım, Pazarlama, İnsan Kaynakları, İş Güvenliği, Sanat gibi kategorilerde eğitimler sunuyor. İçeriklerin üniversiteler tarafından hazırlanması oldukça önemli. Tabii bu kurs fiyatlarını etkiliyor:) Ama taksit seçenekleri, ve üniversite onaylı sertifika sunmaları oldukça önemli. Tüm içeriklere telefon, tablet ya da bilgisayardan erişebilirsiniz.
4. Coursera: Dünyaca Ünlü Üniversiteleri Bir Araya Getiren Online Eğitim Platformu
Coursera, Campus Online’ın global versiyonu olarak düşünülebilir. Stanford’dan Koç Üniversitesi’ne, IBM’den National Geographic’e birçok önemli üniversite ve kuruluşun hazırladığı eğitim ve sertifika programlarını bir arada sunuyor. Çoğu program oldukça uzun ve kapsamlı. O yüzden eğitimlerini tıpkı okul gibi dönemlere ayırıyor. Türkçe içerik sayısı az olmakla birlikte yabancı diline güvenenler için epey faydalı bir platform. Sertifikalı eğitimler ücretli olmakla birlikte, birçoğu sertifikayı önemsemeyenler için ücretsiz (bu durumda size sertifika vermiyorlar, sadece dersleri görüyorsunuz).
5. ITunes U
Apple’ın birçok konuda makaleler ve videolar sunduğu online eğitim uygulaması. Arayüzü biraz karışık olduğu için doğru içeriği bulmak bazen zor olsa da, çoğu içeriğin ücretsiz olması büyük avantaj.
6. SkillShare
Skillshare, farklı alanlarda çalışan birçok isimden temel seviyede online eğitim alabileceğiniz, daha çok kompakt kurslar sunan bir platform. İçerikler ücretli ama ücret gayet uygun. Diğer yandan İngilizce dışında dil seçeneğinin olmaması, yabancı dili zayıf olanlar için bir eksi sayılabilir.
7. Google Dijital Atölye
Dijital sistemler günden güne hayatımızın daha fazla parçası haline geliyor. İş hayatında da bu dönüşümün giriş seviyesinden ileri seviyelere kadar iyi takip edilmesi önemli. Google Dijital Atölye tam da bu konuda birçok eğitimle size yardımcı olabilir.
8. Khan Academy
Khan Academy her ne kadar üniversiteye hazırlık seviyesinde eğitimler sunuyor gibi görünse de, birçok insanın pozitif bilimler için eksik olduğu konularda giriş seviyesi bilgiler bulabileceği ücretsiz bir platform. Aynı zamanda temel ekonomi, bilgisayar bilimleri, ingilizce, doğa bilimleri vb. konularda da ücretsiz eğitimler bulabilirsiniz. Üstelik tüm içerikler Türkçe de sunuluyor.
9. Uzaktan Eğitim Fakülteleri-Akademik Düzeyde Online Eğitim
Uzaktan eğitim ve yaşam boyu eğitim, özellikle Avrupa ülkelerinde oldukça desteklenen ve popülerleşen bir konu. Türkiye’de de Anadolu Üniversitesi’nin başını çektiği uzaktan eğitim platformları son yıllarda birçok üniversite’de de popülerleşti. İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi üniversiteler de kendi platformlarını kurdular. Siz de bu üniversitelerin kayıtlarını takip ederek belli alanlarda akademik düzeyde online olarak eğitimler alabilirsiniz. Sadece sınavlara katılarak geçerli bir diplomaya sahip olabilirsiniz. Açıköğretim deyip geçmeyin:) Online eğitim ile geçerli bir diploma kazanmak oldukça avantajlı.
10. Udacity
Udacity Google’ın desteklediği bir başka eğitim platformu. Eğitimler daha çok Bilişim Sektörüne yönelik olsa da, bu alan her sektörü ilgilendirdiği için herkesin giriş seviyesi eğitimlerine mutlaka göz atması gereken bir platform. Eğitimler genelde ücretsiz.
Online Eğitim Platformları hakkında bu yazımızı beğendiyseniz, sevdiklerinizle de paylaşmayı unutmayın. Kendini geliştirmek için kurslar listemizi aşağıdaki butonlara tıklayarak paylaşabilirsiniz:)