Kurumsal E-posta Nedir? Kurumsal E-posta Örnekleri
Kurumsal mail nasıl yazılır biliyorsanız, iş hayatında ya da resmi ortamlarda bizim için sandığınızdan daha önemli bir bilgiye sahipsiniz tebrikler! Özellikle birebir iletişimin olmadığı ortamlarda, kurumsal e-mail’in nasıl yazıldığı bizim bırakacağımız intiba için önemli. Bu yazıda da kurumsal e-posta nedir? Kurumsal e-posta nasıl yazılır? Kurumsal e-posta örnekleri, kurumsal e-posta nasıl alınır, kurumsal mail imza şablonları gibi konuları derledik.
Bu yazı ve içerik ücretli ya da ücretsiz tanıtım ve reklamlar içerebilir.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:
Kurumsal E-Posta Nedir?
Kurumsal e-posta iş yeriniz, ya da kişisel olarak sizin adınıza tahsis edilmiş, sizin istediğiniz özelliklerle özelleştirilmiş bir e-mail hesabıdır. Aynı zamanda kurumsal amaçlarla yazılan, kurumsal e-posta adresinden resmi iletişim için atılan mailleri de bu tanımın içine alabiliriz.
Kurumsal E-Posta Örnekleri Nedir?
Kurumsal e-posta nedir sorusunu cevapladığımıza göre, kurumsal e-posta formatlarına da göz atalım. Kurumsal e-posta adresleri çeşitli formatlarda olabilir. adsoyad@şirketismi.com, ad.soyad@şirketismi.com, ad@şirketismi.com gibi formatlarda alabilirsiniz. Eğer kişisel adınız için bir mail almak istiyorsanız [email protected] ya da [email protected] gibi adresler alabilirsiniz. Bu adresler örnektir, gerçek mail adresleri değil:)
Kurumsal E-posta Nasıl Alınır
Kurumsal e-mail adresi almak için çalıştığınız kurumun ya da şirketin IT yöneticisiyle görüşebilirsiniz. Zaten halihazırda size tanımlanmış bir e-mail adresi mutlaka vardır. Ama kendi işletmeniz ya da kişisel adınız için almak istiyorsanız birkaç yöntem var.
Tek yapmanız gereken kurumsal e-posta hizmeti veren bir şirketten, kendi adınıza bir adres satın almak. Bunun için biz Godaddy’yi kullanıyoruz. Siz de bu linkten godaddy ile kurumsal mailinizi açabilirsiniz.
Kurumsal e-posta Nasıl Yazılır?
Kurumsal e-posta nedir konusunu bitirdiğimize göre şimdi kurumsal hesabımızdan mail yazarken nelere dikkat etmeliyiz konusuna değinelim.
- Mailinizin konu (subject) kısmı, konuyu çok iyi özetlemeli. (2021 bütçe rapor özeti, yurt dışı reklam planları, data analist iş başvurusu gibi)
- Uygun bir selamlamayla samimiyet yakalamaya yardım eder. Birçok insan bunu unutuyor. (Sayın yetkili, iyi günler, merhaba Ayşe Hanım gibi)
- Eğer daha önce yazdığınız bir maile cevap aldıysanız, maile teşekkür ederek başlamak fena bir fikir değil:)
- Kısa ve öz anlatın konuyu. Uzun mailleri siz de okumak istemezsiniz.
- Okunabilirliği kolaylaştırmak için mail uzun olacaksa paragraflara bölün. Hatta listeleri kullanın.
- Bir mail formatınız olsun. Aynı fontla, aynı puntoyla yazışın. Bir mailde farklı font, başka mailde farklı font profesyonel görünmez. Aynı şekilde gereksiz punto değişiklikleri de.
- Kimle resmi, kimle samimi bir dil kullanacağınıza dikkat edin.
- Olumsuz geri dönüşleri mutlaka sebebini açıklayarak anlatın. Yazı dili daha soğuk olduğu için sebebini anlatmadığınızda karşınızdakinde tatsız bir izlenim oluşabilir.
- Sonda bir yanıt ve yorum beklediğinizi belirtmeyi unutmayın.
- Bir kapanış cümlesi kullanın.
- Mail imzanızı düzenleyin.
Kurumsal Mail İmza Şablonları
Bir imza şablonu kullanarak iletişim bilgilerinizi mailin sonuna ekleyebilirsiniz. Bu sayede okuyucular mail üzerinden size daha kolay ulaşabilir. Mesela Outlook’ta imza nasıl oluşturulur buradan inceleyebilirsiniz.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: IMF Nedir?
Kurumsal E-posta Nedir-İçindekiler
Kurumsal e-poste nedir temalı yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.