reklam

Bütçe Uygulamaları ile Tasarrufa Merhaba: 5 Popüler Bütçe Uygulaması

Bütçe uygulamaları ile tanıştığımızdan beri, paramızı çok daha rahat idare ediyoruz. Çünkü harcamalarımı görüyorum, aslında yok yere ne kadar çok para harcadığımı fark ediyorum. Kuruş kuruş her harcamamı planlayabiliyorum. Hangi konuda ne kadar para harcadığımı ölçebiliyorum. Bu yüzden bir bütçe uygulaması kullanma fikrini bir düşünün derim. Benim kullandığım ücretsiz kişisel bütçe programı Türkçe dil desteği de sunuyor! Ee daha ne isterim ki? Peki bu kadar övdüğüm bütçe uygulamaları içinde kişisel anlamda en iyi finans uygulamaları hangileri? İhtiyacınıza göre en iyi harcama takip uygulaması hangisi?

Bu yazı ücretli ya da ücretsiz tanıtım ve reklamlar içerebilir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Akıllı Bütçe olarak kullandığımız, denediğimiz ve beğendiğimiz ve “en iyi bütçe uygulamaları” diyebileceğimiz özellikleriyle öne çıkan 5 bütçe planlama uygulaması ve neden beğendiğimizi aşağıda detaylıca bulabilirsiniz.

Bu yazı ve içerik ücretli ya da ücretsiz tanıtım ve reklamlar içerebilir.

reklam

1. Wallet by BudgetBakers

butce planlamanizi kolaylastirmak icin en iyi uygulamalar-Wallet Uygulaması

Wallet en sevdiğimiz bütçe uygulamaları listesinde başı çekiyor. Dünya üzerinde 15.000 bankayla anlaşmalı olan bu bütçe planlama uygulaması, hem kartınızla yaptığınız harcamaları hem de manüel kayıtlarınızı takip ediyor. Eğer indirmek isterseniz, Android, iOS ve desktop uygulamalarıyla birçok platformdan aynı anda hesaplarınıza erişebiliyorsunuz.
Resmi web sitesine buradan erişebilirsiniz.

2. Defter

butce planlamanizi kolaylastirmak icin en iyi uygulamalar-Defter Uygulaması

Defter yerli bir bütçe uygulaması olmasıyla ayrıca desteği hak ediyor. Üstelik bireysel kullanımın yanında orta ölçekli işletmeler için de çözümler sunuyor. Tüm mobil platformların yanında desktop uygulaması sunuyor. Aynı zamanda çoklu hesap takibi, raporları paylaşabilme gibi özellikleri de var. Ücretsiz versiyonunun yanında işletmeler için üyelik paketleri de mevcut. Bu yüzden kişisel kullanım için en iyi finans uygulamaları listemizde yerini alıyor. Defter uygulamasının resmi web sitesine linkten ulaşabilirsiniz.

3. Spendee

butce planlamanizi kolaylastirmak icin en iyi uygulamalar-Spendee Uygulaması

Spendee, arayüzü en sevdiğimiz bütçe uygulamaları arasında. Benim kişisel olarak en iyi harcama takip uygulaması olarak sevdiğim bir uygulama. O yüzden imtiyaz geçiyorum:) Severek kullandığımız bu ücretsiz kişisel bütçe programı Türkçe desteği de sunuyor. Güzel düşünülmüş renk paletiyle, bütçe planlama uygulaması olarak biraz oyunlaştırılmış bir havası da var. Spendee de Türk bankalarıyla entegre çalışan bir bütçe uygulaması. Üstelik premium versiyonunda aynı anda birden fazla cüzdan açarak kapsamlı bir kişisel bütçe yönetim uygulaması olarak çalışıyor. Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcut. Resmi sitesi üzerinden iPhone ve Android versiyonlarını indirmek için tıklayın.

4. DollarBird

Aslında DollarBird takvim olarak kurgulanmış bir bütçe uygulaması. Bütçe kontrolü için bu anlamda oldukça başarılı çünkü yaptığınız ve yaklaşan harcamaları gün gün görmenize imkan tanıyor. Belki tek başına en iyi bütçe takip uygulaması sayılabilecek kadar kapsamlı değil. Ama yine de takvim destekli özelliğiyle günlük ve finansal hayatınızı tek ekrandan takip etmenizi sağlayabilecek en iyi planlama uygulaması seçeneklerinden biri. Üstelik DollarBird de hem ücretsiz hem de ücretli sürümlere sahip. Resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

5. MoneyLover

MoneyLover en iyi bütçe uygulaması mı tartışılır. Ama o da arayüzüyle öne çıkan uygulamalardan. Ek ikon paketleri de sunuyor. Aynı zamanda fiş/fatura tarama özelliği sunması da artı bir özellik. Böylece bütçe kontrolü ve harcama takibi için daha pratik bir çözüm sunmuş oluyor. Bu özelliğiyle unuttuğunuz harcamalarınızı artık “unutmamanıza” yardım ediyor. Bu harcamaları kısmak da size kalmış. Başarabilenler için harcamaları kıstırarak bir “para biriktirme uygulaması” sıfatını da hak edebilir:) Web uygulamasını da ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

reklam

BONUS: Para Biriktirme Uygulaması Alternatifi olarak Excel ya da Google E-Tablolar

Eskiden mobil bütçe uygulamaları mı vardı? Bir çok insan için, ev bütçe programı excel ve benzeri bir program demekti. Alışkanlıkları değiştirmek kolay olmayabilir. Ya da uygulamaları karmaşık bulanlar için Microsoft excel ya da Google E-Tablolar hala en iyi finans uygulaması seçeneklerinden biri olarak duruyor. Üstelik bu programlar ile kendi bütçe şablonunuzu kendiniz oluşturabilirsiniz. Kişisel harcama takip excel ile oldukça rahat yapılabilen bir işlem.

En İyi Kişisel Bütçe Programı Hangisi?

“En iyi bütçe takip uygulaması hangisi” sorusunun cevabını vermek zor. Çünkü her kişisel bütçe programı farklı bir arayüz ve sistem sunuyor. Belki de bu yüzden birkaç bütçe planlama uygulaması deneyip, ev bütçe programı beklentilerinize uygun alternatifle ilerlemek daha doğru olur. Bütçe takibi yaparken bir bütçe uygulaması kullanmak pratik gibi görünse de, bazı okurlarımız için daha kafa karıştırıcı da olabilir. O zaman en iyi finans uygulamaları hangisi diye düşünmeyi kenara bırakıp, eski usul defter kalemle ilerlemek de bir seçenek olabilir. İster bir kişisel finans programı kullanıyor olun, ister kağıt kalem… Önemli olan kişisel bütçe planımızı gerçekçi bir şekilde yapmak ve iradeli bir şekilde uymak.

Harcama Takip Uygulaması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ev bütçe yönetimi için bir harcama takip uygulaması seçerken, işlemlere geçmeden önce birkaç farklı bütçe yönetim uygulaması indirin ve inceleyin.

  • Hangi bütçe takip uygulaması daha rahat bir arayüzüe sahip? Çünkü kullanımı rahat olmayan bir uygulama sizi sıkar ve devam etmezsiniz.
  • Banka eşleşmesi var mı? bazı bütçe uygulamaları bankanızla eşleşerek harcama takibini otomatik çekiyor. Bu bazı kullanıcılar için kolaylık. Bazıları ise güvenlik yüzünden bunu istemiyor.
  • Para biriktirme teşviki var mı? Gördüğüm bir kişisel bütçe programı para biriktirmek için ipuçları veriyordu. Bazılarımız için bu faydalı olabilir. Bütçe yönetimi programı diye kullandığınız uygulama, para biriktirme uygulaması haline gelebilir.
  • Çoklu kullanıcı desteği var mı? Eğer bir aile bütçesi konuysa, ailedeki herkesin ortak kullanabileceği bir bütçe uygulaması isteyebilirsiniz.
  • Web desteği var mı? Bazı bütçe uygulamaları web üzerinden de erişime açık. Yani telefonda uğraşmak zor gelebilir. O zaman internet sitesini kullanırsınız.
  • En iyi bütçe uygulaması ücretsiz olan mı?

En iyi bütçe uygulaması hangisi diye merak ediyorsanız bu özelliklere mutlaka göz atmalısınız. En rahat kullandığınız ve işinizi çözen uygulama en iyisidir.

Bütçe Planlama Programı ya da Bütçe Uygulamaları İçin Ücret Ödemeli miyim?

Birçok bütçe uygulaması ücretsiz. Ama bu iyi oldukları anlamına gelmiyor. Şunu hatırlatalım “Akıllı Bütçe hani para harcamıyorduk” diyorsanız:) Biz para harcamamayı değil, akıllı harcamayı savunuyoruz. Eğer ücretsiz versiyonlar işinizi görüyorsa, tamam. Ama daha fazla özellik arıyorsanız, fiyat da size uygun geliyorsa ücretli uygulamaları da değerlendirin.

Reklam

Bütçe planlamanızı kolaylaştırmak için en iyi finans uygulamaları hangileri sorusunun cevabını bulmaya çalıştık. Siz de bu yazıyı sevdiklerinizle paylaşın, onların da bu bütçe uygulamaları ile tanışmasını sağlayın.

reklam
Başa dön tuşu